Baglasan Durmaz!

Doğadan zevk alan, hayatın tadını çıkaran dostlar topluluğu…

Rızapaşa 12/01/2014

Rızapaşa Köyü ve Göleti – 12/01/2014

Bağlasan Durmaz ekibinin bu günkü rotası Bilecik sınırları içindeki Rızapaşa köyü ve göleti. Hava Eskişehir’den itibaren hep sisli. Zaman zaman görüş mesafesi 50 metreye kadar düşüyor. Bilecik yolu üzerindeki Oluklu köyünü geçtikten 2-3 km. sonra sağa sapıp, 1 km. ilerideki Rızapaşa köyüne ulaştık.

Eski adı “Küçüğüm” olan Rızapaşa köyü Bulgaristan’dan gelen göçmelerin kurduğu bir muhacir köyü. 15-20 hanelik küçük, şirin bir köy. Yoğun sisten evler tam seçilemiyor.

Arabamızı köye park ettikten sonra gölete doğru yürümeye başladık. Isı  -2/-3 civarında. Bütün Türkiye’de olduğu gibi buralara da kar yağmamış. Kar yok ama havanın neminden oluşan buz kristalleri ağaçları örtmüş, dallar ağırlıktan yerlere kadar eğilmiş, hatta bazıları kırılmış. Tamamen meşeden oluşan bir orman. 3 km. kadar sonra göle ulaştık. Fakat göl yok olmuş, donmuş, düz bir arazi gibi. Üzerinden yürüyerek geçtik. 10 dakikalık çay molası verildi. Ayaz fazla, soğuk hava nefes kesiyor, en iyisi yola devam.

Yaklaşık 7 km. kadar yüründü, yürüyüş süresince sis yoğunluğunda pek azalma olmadı. Köye dönüşte köylülerle biraz sohbetten sonra Eskişehir’e hareket ettik [Armağan Başlı].

Katılımcılar :
Armağan Başlı
Levend Kılıç
Cengiz Çetin
Cem Girgin

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.