Baglasan Durmaz!

Doğadan zevk alan, hayatın tadını çıkaran dostlar topluluğu…

Tandır 30/08/2014

Tandır 30/08/2014
Armağan Başlı
Faruk Ildız
Fikret Uçar
Levent Kılıç
Barış Sütken
Sarp Sütken
Servet Hasgül
Filiz Hasgül
Zeynep Hasgül
Tevfik Başlı
Hakan Polatoğlu
Yunus Polatoğlu

30 Ağustos 2014 Cumartesi ; Bağlasan Durmaz ekibi Eskişehir’in kuzeyinde Sündiken dağlarında idi. Dağın Sakarya nehrine bakan yamacında, orman içindeki açıklık bir bölgeye kamp kurdular. Yayla olmasına rağmen hava çok sıcaktı, Faruk ve Armağan serinlemek için kendilerini Şeyh Ali Çeşmesinin yalağındaki soğuk suya bırakıverdiler.

Akşam kamp ateşi yakıldı, yemekler yapılırken kampımıza gelen misafirler oldu, önce Hakan Polatoğlu ve oğlu Yunus, sonra ekibimizden Servet Hasgül eşi Filiz ve kızı Zeynep, son olarakta ekibimizden Levent Kılıç Ayvalık’dan gelerek kampımıza katıldı.
Ateş üstünde salamura yaprak arası sardalya ile yemeğe başlandı. Arkadan Barış’ın meşhur tavasında mısır ununa bulanmış hamsi kızgın yağda nar gibi oldu, bunu takiben karideslerde aynı şekilde kızartıldı. Servetin eşi Filiz Hanımın getirdiği biber dolması, kısır ve kızları Zeynep’in kendi elleri ile yaptığı kirpi kurabiye ile yemek faslı bitirildi. Çaylar içildikten sonra Servet ve ailesi yolcu edildi. Gece saat 02:30’a kadar ateş etrafında sohbet edildi ve herkes çadırlarına çekildi.
Sabah saat 07:00 gibi erken kalkan beş ekip üyesi orman içinde bir saat kadar yürüdü, bu esnada yukarıda gruplar halinde kara akbabalar dolanıyorlar, Sakarya vadisinin uçurumları arasında kanat çırpmadan süzülüyorlardı. Aşağı yamaçta üç ceylan (veya karaca) koşarak gözden kayboldu.
Kamp yerine dönüldüğünde ekibin diğer elemanları kalkmış ve ateşi yakmışlardı.
Kahvaltımızın kahramanı yine Barışı’n tavasıydı. Sızma zeytin yağı üzerine sucuk, pastırma, kestane mantarı, hellim peyniri ve yumurta ile omlet hazırlandı, ve kısa bir süre içerisinde tava tertemiz oldu, çaylar içildi.
Öğleye doğru sıcaklık artmaya başlayınca ekip çadırları toplayarak Eskişehir’e doğru hareket etti. Meydan grubun gitmesi için sabırsızlanan kara akbabalara terk edildi…
Dr.Armağan Başlı

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.